Restaureren kozijnen en ramen met roedeverdeling en HR++ glas

Geldermalsen

Voor familie de Lannoy hebben we in hun prachtige woning de kozijnen mogen restaureren. Dubbel glas in plaats van enkel glas is een van de beste isolatiemaatregelen voor uw woning.

Vaak kunt u bij de gemeente ook nog een subsidie krijgen voor isolatiemaatregelen aan uw woning.

“Na een heldere offerte zijn de mannen van Vreugdenhil aan de gang gegaan, leuke jongens om over de vloer te krijgen”— Familie de Lannoy

In de stijl van de woning

Het glas van de woning was aan vervanging toe, evenals de ramen in de kozijnen. Omdat het om een relatief oudere woning ging, vond de klant het belangrijk om in de ‘oude’ stijl van de woning te verbouwen. Dat zijn leuke uitdagingen voor een timmerman.

Gebruikte materialen

Samen met de klant hebben we gekozen voor een roedeverdeling op de raampartijen. Tegenwoordig maken ze bij de glasfabrikanten dubbel glas met een aluminium frame vanbinnen ten behoeve van de roedeverdeling. Dit noemen ze: ‘Wiener Sprossen’. Voordeel hiervan is dat het uit een ruit bestaand, dus een hoge isolatiewaarde heeft. De roeden worden later gemonteerd. Door het aluminium frame aan de binnenzijde is niet zichtbaar dat de ruit uit een stuk bestaat. Deze manier van het toepassen van roedeverdeling scheelt enorm in de arbeidskosten.

HR++ glas bestaat uit twee glasplaten gescheiden door een aluminium frame. De binnenzijde is gevuld met ‘argongas’. Dit heeft een hogere isolatiewaarde (lagere U-waarde) dan HR+ glas, dat gevuld is met lucht.

Echt een leuk project waar we op een fraaie wijze de kozijnen hebben mogen vervangen.

Kennis maken?

Maak kennis met Vreugdenhil Bouw

Neem contact op om uw opdracht te bespreken, wij denken graag met u mee!